OPENSEA AZ ELSŐ NFT PIACTÉR 10 MILLIÁRDOS FORGALOMMAL

AZ AXIE INFINITY A MÁSODIK LEGNÉPSZERŰBB NFT PLATFORM

Az egyre népszerűbb NFT-játék Axie Infinity a második legmenőbb NFT-platform az élettartam-volumen alapján, mivel 2018 márciusa óta 3 milliárd dollár értékű NFT-tranzakciót bonyolított le.

Az OpenSea dominanciája ellenére több mint 1 millió felhasználó bonyolított tranzakciókat az Axie-n, szemben az OpenSea 637 000 felhasználójával. Míg azonban az Axie felhasználóinak fele volt aktív az elmúlt hónapban, addig az OpenSea felhasználóinak csaknem kétharmada ugyanebben az időszakban.

Axie Infinity 3 milliárd dollár értékű NFT-tranzakciót könyvelhet el az indulás óta

Az Axie az összes tranzakció számát tekintve némi előnnyel vezet az OpenSea előtt: 13 millió szemben a 11,4 millióval.

 

FELTÖREKVŐ NFT PLATFORMOK

A DappRadar a Larva Labs úttörő CryptoPunks NFT sorozatának piacterét a szektor harmadik legnagyobb kereskedési platformjaként tartják számon, hiszen 2017 júniusa óta 5236 felhasználó 1,59 milliárd dollár értékű tranzakciót tudhat maga mögött.

A Flow-alapú kosárlabdagyűjteményes platform, az NBA Top Shot a negyedik helyen áll a 2020 júniusa óta közel félmillió felhasználóval és kereskedőtől származó 726,5 millió dollárral, majd a Solana-alapú Solanart következik ez év júliusa óta 134 544 kereskedő között elszámolt 519,2 millió dollárral.

Az OpenSea piactér elsősorban az Ethereum blokkláncot használja, amely uralja az NFT-piacot, és az NFT-volumen 97%-át teszi ki. A múlt hónapban az Ethereum blokkláncon történő másodlagos eladások meghaladták a 2,2 milliárd dollárt.

Annak ellenére, hogy az OpenSea vezeti az NFT-szektort, egyre több befektető összpontosítja figyelmét a rivális blokkláncokra, amelyek az Ethereumnál lényegesen alacsonyabb tranzakciós díjakat kínálnak.

Október elején az NFT kereskedők 33%-a a Flow-t használta a nem helyettesíthető tokeneket kereskedésre, míg 25% a Wax hálózat segítségével kereskedett.

Scroll to Top